Moment controversat la Belgrad. Imnul Rusiei a fost cântat alături de cel al Serbiei la ceremonia de 9 mai

Imnul naţional rusesc a fost intonat luni la Belgrad, în timp ce sute de sârbi, inclusiv înalţi oficiali guvernamentali, s-au adunat pentru Ziua Victoriei.

3218 afișări
Imaginea articolului Moment controversat la Belgrad. Imnul Rusiei a fost cântat alături de cel al Serbiei la ceremonia de 9 mai

Moment controversat la Belgrad. Imnul Rusiei a fost cântat alături de cel al Serbiei la ceremonia de 9 mai

Evenimentul ce a fost precedat săptămânile trecute de alte manifestaţii pro-ruse semnalează tensiunea politică din ţara vecină ce este aliată cu Moscova, dar care încearcă să adere la UE.

La un marş pentru a aduce un omagiu trupelor sârbe şi sovietice care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial, o persoană a ţinut în mână un semn gigantic cu litera Z - simbol al invaziei Rusiei în Ucraina - iar altcineva a adus o fotografie în mărime naturală a preşedintelui Vladimir Putin, relatează reuters.

Serbia, care a fost bombardată de NATO în urmă cu două decenii şi a avut legături culturale strânse cu Rusia timp de secole, a respins presiunile de a lua atitudine de când Rusia a invadat Ucraina.

Imnurile naţionale ale Rusiei, Azerbaidjanului, Kârgâzstanului, Belarusului şi Serbiei au fost intonate în timp ce ambasadorii şi miniştrii au depus coroane de flori la un memorial. Ambasadorul Ucrainei depusese coroane de flori cu o zi înainte, fără ca oficialii sârbi să fie prezenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici