MOMENT TERIBIL trăit de Dominique Strauss-Kahn atunci când a apărut încătuşat la New York

Dominique Strauss-Kahn a revenit, marţi, intervievat de la Paris de CNN, asupra momentului "teribil", petrecut în urmă cu doi ani la New York, în care a fost prezentat, încătuşat, în faţa camerelor, în timp ce "nu înţelegea ce se întâmplă şi de ce era acolo".

298 afișări
Imaginea articolului MOMENT TERIBIL trăit de Dominique Strauss-Kahn atunci când a apărut încătuşat la New York

MOMENT TERIBIL pentru Dominique Strauss-Kahn atunci când a apărut încătuşat la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn, arestat de poliţie după ce la 14 mai 2011 o cameristă guineeană angajată la hotelul Sofitel din New York l-a acuzat de viol, a afirmat că a simţit "furie" în acel moment, într-un interviu acordat CNN, primul în engleză de când fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a demisionat din cadrul instituţiei financiare, potrivit postului de televiziune american.

"Eram furios, nu înţelegeam ce se întâmplă, nu înţelegeam de ce sunt acolo. Înţelegeam doar că se întâmpla ceva ce nu înţelegeam", a anunţat Strauss-Kahn evocând momentul, frecvent în Statele Unite, în care o persoană arestată este prezentată camerelor de filmat şi aparatelor de fotografiat ale jurnaliştilor.

"Este un lucru cu adevărat teribil. Problema este că există un moment în care, în societăţile americană şi europeană, ai prezumţia de nevinovăţie, ai prezumţia de nevinovăţie până atunci când eşti declarat vinovat", a adăugat Strauss-Kahn.

"Te arată tuturor, ca şi cum ai fi un criminal, într-un moment în care nimeni nu ştie dacă este adevărat sau nu. Poate că eşti un criminal, poate că nu. Dovada vine mai târziu. Nu este corect să pui oamenii în această poziţie în faţa restului lumii când nu se ştie ce au făcut", a continuat el.

Interviul, din care CNN a prezentat marţi doar un fragment ce evocă pe scurt afacerea Sofitel, va fi difuzat integral miercuri. În interviu, Strauss-Kahn vorbeşte, de asemenea, despre Europa şi sistemul bancar european.

"DSK" a demisionat din postul de director general al FMI după aceste acuzaţii de viol şi a fost nevoit, de asemenea, să renunţe la ambiţiile prezidenţiale în Franţa pentru scrutinul din 2012.

Urmăririle penale au fost ulterior abandonate de Parchetul din New York, care a pus în discuţie credibilitatea cameristei Nafissatou Diallo.

Un acord financiar confidenţial, încheiat în decembrie între Strauss-Kahn şi acuzatoarea sa, a soluţionat cazul în civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici