Momentul în care un băiat de 13 ani este împuşcat mortal de un poliţist. Poliţia din Chicago a făcut publice imaginile

  • Luna trecută, Adam Toledo, în vârstă de 13 ani, a fost ucis prin împuşcare în oraşul Chicago din SUA
  • Pe baza acestor dovezi, ofiţerul Eric Stillman, în vârstă de 34 de ani, a fost identificat drept cel care l-a ucis pe copil.
  • Primăria şi avocaţii familiei Toledo au declarat că sunt de acord că tot materialul video să fie publicat.
2720 afișări
Imaginea articolului Momentul în care un băiat de 13 ani este împuşcat mortal de un poliţist. Poliţia din Chicago a făcut publice imaginile

Momentul în care un băiat de 13 ani este împuşcat mortal de un poliţist

Noi dezvăluiri în cazul lui Adam Toledo, copilul de 13 ani ucis în SUA. Autorităţile au publicat înregistrările video ale camerelor de filmat corporale purtate de poliţişti. Imaginile prezintă momentul în care un ofiţer îl omoară pe Adam, după ce copilul apare cu o armă în mână, la finalul unei urmăriri, informează CNN

Adam era împreună cu Ruben Roman, în vârstă de 21 de ani, când a început totul. Poliţia a fost alertată de mai multe focuri de armă trase în apropiere. Incidentul a fost anunţat prin ShotSpotter, o aplicaţie care solicită ajutorul imediat al echipajelor de intervenţie. Ofiţerii au raportat ulterior că au fost trase 8 focuri de armă. 

Imaginile surprinse de camerele corporale din dotarea poliţiştilor au fost publicate de către Oficiul Civil al Poliţiei din Chicago. Pe baza acestor dovezi, ofiţerul Eric Stillman, în vârstă de 34 de ani, a fost identificat drept cel care l-a ucis pe Adam. 

În videoclip se poate observa pistolul din mâna dreaptă a lui Toledo, vizibil pe măsură ce se apropie în parcarea goală. Când Toledo se întoarce în stânga, spre ofiţerul de poliţie, arma este acoperită de corpul băiatului.

Copilul îşi ridică mâinile, cu fata la ofiţer, moment în care acesta din urmă îşi descarcă arma. Poliţia spune că între momentul în care pistolul a fost pentru prima dată vizibil în imagini şi momentul focului de armă au trecut opt zecimi de secundă. 

Procurorii au dezvăluit că arma se afla lângă trupul copilului. În plus, testele confirmă că pe mănuşa lui Ruben, dar şi pe mâna lui Adam, au fost găsite urme de praf de puşcă. 

Joi, înainte de lansarea videoclipului, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a văzut filmuleţele şi că sunt „incredibil de dificil de vizionat”. Biroul ei a publicat, de asemenea, o declaraţie comună cu familia lui Toledo. 

„Nu vreau să intru în esenţa acestui fapt, deoarece ancheta este în desfăşurare, dar nu am văzut nicio dovadă că Adam Toledo a împuşcat acel ofiţer", a mai spus Lightfoot.

Primăria şi avocaţii familiei Toledo au declarat că s-au întâlnit miercuri şi „ambele părţi sunt de acord că tot materialul video ar trebui publicat, inclusiv o versiune redată cu încetinitorul” a evenimentelor care au dus la moartea lui Adam.

„În momentul în care Adam a fost împuşcat, nu avea pistol", a declarat joi după-amiază Adeena Weiss-Ortiz, avocatul familiei. „În acea versiune slow montion (a unuia dintre videoclipuri n.r.), orice avea în mână, fie că era o armă sau altceva, se vede cum Adam apropie de gard, îl dă drumul, se întoarce şi este împuşcat", a continuat aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici