MONITORUL APĂRĂRII | Alegere dificilă pentru statele membre NATO – Huawei sau parteneriatul cu SUA?

Gheorghe Tibil, corespondenţă de la Bruxelles | Reuniunile din ziua a doua a ministerialei NATO de la Bruxelles s-au concentrat pe o serie de subiecte de mare actualitate pentru adaptarea Alianţei la actualul mediu internaţional de securitate, tot mai impredictibil şi provocator. Astfel, aliaţii au abordat modalităţile de contracarare a ameninţărilor hibride şi a celor din spaţiul cibernetic, cu accent pe rezilienţa infrastructurii de telecomunicaţii, în contextul mai larg al identificării influenţelor tehnologiilor emergente şi disruptive asupra posturii de descurajare şi apărare a NATO. Date fiind investiţiile masive în aceste tehnologii din partea principalilor competitori – în special Rusia şi China – Alianţa este obligată să acţioneze pentru menţinerea supremaţiei tehnologice ca fundament important al protejării propriilor interese de securitate.

997 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Alegere dificilă pentru statele membre NATO – Huawei sau parteneriatul cu SUA?

MONITORUL APĂRĂRII | Alegere dificilă pentru statele membre NATO – Huawei sau parteneriatul cu SUA?

În condiţiile în care infrastructura civilă, în general, şi cea de telecomunicaţii, în special, vor fi semnificativ afectate de noile tehnologii, cu apariţia riscului ca vulnerabilităţile potenţiale să fie exploatate de adversari, miniştrii au discutat ce trebuie făcut pentru creşterea rezilienţei sistemelor aliate din domeniu. Nu este un secret pentru nimeni faptul că autorităţile americane şi structurile aliate sunt serios preocupate de riscurile majore provocate de dependenţa faţă de echipamentele şi lanţurile de aprovizionare chineze, mai ales în ceea ce priveşte reţelele 5G.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
nato,
aparare,
5g

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici