MONITORUL APĂRĂRII | Avion uşor, interceptat deasupra complexului hotelier în care era Donald Trump. O aeronavă de vânătoare, mobilizată

Un avion uşor a survolat în mod neautorizat staţiunea Bedminster din New Jersey, unde preşedintele SUA, Donald Trump, se afla pentru a juca golf, anunţă Casa Albă, precizând că a fost mobilizată o aeronavă de vânătoare, informează site-ul Politico.com şi postul tv CBS News.

1695 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Avion uşor, interceptat deasupra complexului hotelier în care era Donald Trump. O aeronavă de vânătoare, mobilizată

Avion uşor, incerceptat deasupra complexului hotelier în care era Donald Trump

Incidentul de securitate a avut loc sâmbătă, dar a fost anunţat luni de Preşedinţia Statelor Unite. Un avion uşor a intrat în mod neautorizat în zona restricţionată situată în jurul complexului hotelier Bedminster din New Jersey, unde Donald Trump îşi petrecea sfârşitul de săptămână.

Forţele Aeriene americane au trimis un avion de vânătoare F-16 pentru interceptarea aeronavei suspecte.

"Pilotul avionului uşor zbura fără aprobare şi nu comunica în mod corespunzător", a transmis Comandamentul aerospaţial nord-american (NORAD).

"Avionul F-16 a escortat aeronava suspectă", a precizat Casa Albă. Avionul privat a aterizat fără incidente în Pittstown (New Jersey), iar pilotul a fost audiat.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici