MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump a semnat ordonanţa prin care sunt reimpuse sancţiunile contra Iranului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul.

892 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump a semnat ordonanţa prin care sunt reimpuse sancţiunile contra Iranului

Donald Trump a semnat ordonanţa prin care sunt reimpuse sancţiunile contra Iranului

"Îndemnăm toate naţiunile să adopte acţiuni prin care să pună regimul iranian în faţa următoarelor opţiuni: fie îşi schimbă comportamentul ameninţător şi destabilizator şi se poate reintegra în economia mondială, fie continuă pe calea izolării economice", a declarat Donald Trump, citat de agenţia The Associated Press.

Preşedintele SUA a avertizat că ţările care nu întrerup relaţiile economice cu Iranul "riscă efecte severe" prin noile sancţiuni. Liderul de la Casa Albă a denunţat din nou Acordul nuclear "oribil şi unilateral" semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acest tratat.

Uniunea Europeană a transmis că Acordul nuclear din anul 2015 "funcţionează şi îşi atinge obiectivul" de a limita programul nuclear iranian, subliniind că tratatul este "esenţial pentru securitatea Europei, a regiunii şi a întregii lumi".

În replică, un oficial de rang înalt de la Washington a declarat că Statele Unite "nu sunt preocupate în mod special" de eforturile UE în sensul protejării firmelor europene afectate de sancţiunile antiiraniene.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici