MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump condamnă un atac saudit în Yemen: Arabia Saudită „nu ştie să utilizeze” arme americane

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat vehement un atac comis de Arabia Saudită în Yemen cu armament cumpărat din Statele Unite, afirmând că este "oribil" că armata saudită "nu ştie să utilizeze armele" americane, informează site-ul Axios.com.

1285 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump condamnă un atac saudit în Yemen: Arabia Saudită „nu ştie să utilizeze” arme americane

Donald Trump condamnă un atac saudit în Yemen: Arabia Saudită „nu ştie să utilizeze” arme americane

Arabia Saudită a atacat în august un autobuz, în Yemen, incident soldat cu moartea a 51 de persoane, inclusiv 40 de copii. Surse citate de CNN au declarat că Arabia Saudită a folosit armament american în acest atac.

Întrebat despre acest incident, Donald Trump a declarat: "Cred că este o situaţie teribilă. Urăsc imaginile pe care le-am văzut de la acel atac, acei copii, este pur şi simplu groaznic".

Rugat să spună dacă a fost deranjat că Arabia Saudită a folosit armament american, Donald Trump a precizat: "Deranjat este puţin spus. Practic, este vorba de oameni care nu ştiu să folosească o armă, ceea ce este oribil", a subliniat Trump.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici