MONITORUL APĂRĂRII | Franţa a simulat un atac nuclear, în cursul unui test aerian

Franţa a efectuat cu succes o misiune aeriană de simulare a unui atac atomic, anunţă Ministerul francez al Apărării, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

2617 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Franţa a simulat un atac nuclear, în cursul unui test aerian

Franţa a simulat un atac nuclear, în cursul unui test aerian

Un avion militar Rafale B a decolat luni din Baza aeriană Saint-Dizier (regiunea Haute-Marne), pentru a efectua o misiune de 11 ore "care a inclus toate etapele specifice ale unei operaţiuni de disuasiune nucleară", a comunicat marţi Ministerul Apărării de la Paris, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Misiunea a inclus un zbor la altitudine mare, alimentări în aer efectuate de avioane C135 şi A330 Phénix, o etapă de reducere a altitudinii în zone "apărate puternic", localizarea unei ţinte şi lansarea unei rachete de tip ASMP-A fără încărcătură nucleară, în poligonul militar Biscarosse (Landes, vestul Franţei).

"Planificate de mult timp şi efectuate cu regularitate, testele de evaluare a forţelor reprezintă o demonstraţie a fiabilităţii sistemului de armament aeropurtat. Acest succes consolidează credibilitatea tehnico-operaţională a capabilităţilor de disuasiune", subliniază Ministerul francez al Apărării.

Simularea de către Franţa a unui atac cu bombă atomică intervine în contextul amplificării tensiunilor între Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici