MONITORUL APĂRĂRII | Franţa trimite un portavion în estul Mării Mediterane, pentru misiuni antiteroriste

Franţa a dispus trimiterea portavionului Charles de Gaulle în estul Mării Mediterane, pentru participarea la operaţiunile coaliţiei internaţionale de combatere a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Orientul Mijlociu.

1714 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Franţa trimite un portavion în estul Mării Mediterane, pentru misiuni antiteroriste

MONITORUL APĂRĂRII | Franţa trimite un portavion în estul Mării Mediterane, pentru misiuni antiteroriste

"Grupul aeronaval va susţine Operaţiunea Chammal în perioada ianuarie-aprilie, după care portavionul va avea misiuni în Atlantic şi în Marea Nordului", a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de postul France Info.

Portavionul "va fi în centrul operaţiunilor mai multor ţări europene; Germania, Belgia, Olanda, Spania, Portugalia şi Grecia vor participa la escortarea portavionului Charles de Gaulle", a precizat liderul Franţei.

"Această forţă europeană, la fel ca misiunea Lynx din ţările baltice consolidează relaţiile transatlantice şi legăturile în cadrul NATO, o dovadă suplimentară că apărarea europeană şi NATO reprezintă doi piloni ai aceluiaşi edificiu", a subliniat Emmanuel Macron.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
portavion,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici