MONITORUL APĂRĂRII | Israelul a dezvoltat un sistem antiaerian cu rază laser care poate doborî avioane şi rachete | VIDEO

Ministerul israelian al Apărării a anunţat dezvoltarea unui sistem antiaerian cu rază laser care poate doborâ avioane şi rachete, informează site-ul Ynetnews.com.

3369 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Israelul a dezvoltat un sistem antiaerian cu rază laser care poate doborî avioane şi rachete | VIDEO

Israelul a dezvoltat un sistem antiaerian cu rază laser care poate doborî avioane şi rachete

Sistemul urmează să fie testat peste şase luni într-un poligon secret din nordul Israelului.

Potrivit Ministerului israelian al Apărării, sistemul antiaerian laser poate intercepta obuze de mortieră, drone, precum şi rachete cu rază medie şi lungă de acţiune, inclusiv de tipul celor deţinute de grupuri islamiste din Siria, Liban şi Fâşia Gaza. Dacă testele vor avea succes, sistemul laser va fi instalat de-al lungul frontierelor Israelului.

 

 

 

Sistemul laser a fost dezvoltat de companiile Rafael Advanced Defense Systems şi Elbit Systems, iar testele de interceptare efectuate în etapele de proiectare au avut succes.

"După mulţi ani în care am visat la un sistem de armament pe bază de energie care să nu includă nicio piesă metalică lansată, pot spune că suntem foarte aproape", a declarat Dubi Oster, director în cadrul Departamentului israelian pentru Dezvoltarea de Armament şi Infrastructură Tehnologică.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
laser,
antiaerian

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici