MONITORUL APĂRĂRII | Israelul avertizează Iranul că riscă o acţiune „militară” dacă va continua programul nuclear

Iranul riscă să se confrunte cu o acţiune de tip "militar" în cazul în care va continua programul nuclear, avertizează Yisrael Katz, ministrul israelian al Informaţiilor.

1032 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Israelul avertizează Iranul că riscă o acţiune „militară” dacă va continua programul nuclear

Israelul avertizează Iranul că riscă o acţiune „militară” dacă va continua programul nuclear

Iranul riscă o reacţie de tip "militar" dacă alege să continue programul nuclear, a afirmat Yisrael Katz pentru agenţia Associated Press.

Dacă Iranul va continua această abordare, se va confrunta cu o "ameninţare directă din partea Statelor Unite şi a aliaţilor", a adăugat Yisrael Katz, apreciind că decizia Administraţiei Donald Trump de a impune sancţiuni după retragerea SUA din Tratatul atomic nu va împiedica Teheranul să continue programul nuclear.

Iranul are între 3.000 şi 4.000 de centrifuge active, a declarat miercuri Ali Larijani, preşedintele Parlamentului de la Teheran, citat de agenţia Tasnim.

Iranul va dezvolta un program nuclear mult mai puternic în cazul în care Acordul atomic internaţional va fi anulat, a avertizat marţi vicepreşedintele iranian Ali Akbar Salehi, care este şi directorul Agenţiei iraniene pentru Energie Atomică.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici