MONITORUL APĂRĂRII | NYT: SUA intensifică atacurile cibernetice asupra Rusiei/ Criza riscă să afecteze normalizarea relaţiilor/ Kremlinul, preocupat de riscul unui "război cibernetic"

Donald Trump, preşedintele SUA, a acuzat cotidianul The New York Times de "trădare" după dezvăluirea unor informaţii despre intensificarea atacurilor cibernetice de către Statele Unite asupra Rusiei, o criză care riscă să afecteze întrevederea liderului american cu omologul său rus, Vladimir Putin.

1653 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | NYT: SUA intensifică atacurile cibernetice asupra Rusiei/ Criza riscă să afecteze normalizarea relaţiilor/ Kremlinul, preocupat de riscul unui "război cibernetic"

NYT: SUA intensifică atacurile cibernetice asupra Rusiei/ Donald Trump denunţă un act de "trădare"

Serviciile secrete din Statele Unite au intensificat atacurile cibernetice asupra Rusiei, vizând în principal reţeaua federală de electricitate, au declarat surse citate de cotidianul The New York Times.

Atacurile au rolul de a transmite un avertisment şi de a consolida capabilităţile Statelor Unite de a efectua acţiuni similare în eventualitatea unui conflict cu Rusia.

Doi oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că preşedintele Donald Trump nu a fost informat detaliat despre intensificarea atacurilor cibernetice asupra Rusiei.

Donald Trump acuză NYT de "trădare" şi denunţă "presa coruptă"

"Puteţi crede că publicaţia falită New York Times tocmai a difuzat o ştire care afirmă că Statele Unite intensifică substanţial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Practic, acesta este un act de trădare comis de un ziar care pe vremuri era măreţ, dar care acum este disperat după o ştire, orice ştire, chiar una cu impact negativ asupra ţării noastre, de asemenea o ştire neadevărată. Merge orice acum în presa noastră coruptă. Aceşti oameni fac sau spun orice, fără a se gândi deloc la consecinţe! Este vorba de adevăraţi laşi şi, fără dubii, inamici ai poporului!", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Kommersant: Criza riscă să afecteze summitul Donald Trump - Vladimir Putin

Dezvăluirile făcute de cotidianul The New York Times riscă să afecteze eventuala întrevedere a preşedintelui SUA, Donald Trump, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, la reuniunea G20 programată în Osaka (Japonia), pe 28-29 iunie, afirmă surse citate de cotidianul rus Kommersant.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici