MONITORUL APĂRĂRII | Oficial SUA: Donald Trump intenţionează să reducă efectivele militare din Afganistan

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să diminueze efectivele militare americane din Afganistan indiferent dacă se ajunge ori nu la un acord de pace cu insurgenţii talibani, afirmă Robert O'Brien, consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională.

503 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Oficial SUA: Donald Trump intenţionează să reducă efectivele militare din Afganistan

MONITORUL APĂRĂRII | Oficial SUA: Donald Trump intenţionează să reducă efectivele militare din Afganistan

"Am revenit la situaţia negocierilor cu talibanii. Forţele afgane au o situaţie mai bună şi cred că la un moment dat vom fi în situaţia de a reduce prezenţa militară în Afganistan, indiferent dacă va fi sau nu vreun acord de pace", a declarat Robert O'Brien într-un interviu acordat site-ului de ştiri Axios.com.

Întrebat dacă Donald Trump va ajunge la un acord de pace cu talibanii înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în noiembrie, Robert O'Brien a precizat: "Nu analizez lucrurile în funcţie de alegeri, dar cred că este posibil să se ajungă la un acord anul acesta. Lucrăm în acest sens, dar trebuie să fie un acord bun".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
afganistan,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici