MONITORUL APĂRĂRII | Pentagonul trimite sute de militari şi zeci de blindate în Lituania, pentru descurajarea Rusiei

Statele Unite au iniţiat, luni, trimiterea în Lituania a aproximativ 500 de militari şi a zeci de vehicule blindate, în cadrul unei operaţiuni care are rolul de a descuraja Rusia.

2808 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Pentagonul trimite sute de militari şi zeci de blindate în Lituania, pentru descurajarea Rusiei

Pentagonul trimite sute de militari şi zeci de blindate în Lituania, pentru descurajarea Rusiei

Zeci de tancuri Abrams şi vehicule Bradley au fost aduse cu trenul la Baza militară Pabrade, situată la periferia oraşului Vilnius, relatează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Ministrul lituanian al Apărării, Raimundas Karoblis, a declarat că trimiterea a circa 500 de militari americani care au o misiune de şase luni demonstrează că prezenţa militară americană pe flancul estic al NATO „nu mai este un tabu".

„Este vorba de un mesaj pentru Lituania şi ţările vecine prin care se arată că aliaţii sunt de partea noastră", a declarat Raimundas Karoblis pentru AFP.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
sua/nato,
lituania,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici