MONITORUL APĂRĂRII | Previziuni 2020. Niculae Iancu, fost rector al Academiei Naţionale de Informaţii: Ar putea apărea schimbări sistemice care să conducă la instaurarea unei noi ordini mondiale

Colonelul Niculae Iancu, fost rector al Academiei Naţionale de Informaţii şi contributor al MAS, a analizat anul 2020 din perspectiva unui cumul de convergente şi divergente de securitate. Convergenţele sunt cele care facilitează dialogul, cooperarea şi crearea de alianţe, în timp ce divergenţele sunt cele care conduc la competiţie şi conflict.

1005 afișări

Opiniile colonelului Niculae Iancu exprimate în cadrul emisiunii MAS:

- Se pare că şi anul 2020 va fi un an în care divergenţele de securitate vor surclasa în mod semnificativ convergenţele de securitate. Poate pe logica unui trend pe care securitatea internaţională l-a cunoscut în ultimii ani, în mod special după anexarea ilegală a Crimeei de către Federaţia Rusă.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dezbatere mas

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici