MONITORUL APĂRĂRII | Previziuni 2020. Stelian Teodorescu, comandor (r), fost diplomat militar: Sunt preconizate schimbări masive în Balcanii de Vest

Regiunea Balcanilor de Vest este marcată de evoluţii impredictibile în ultima perioadă, deşi au avut loc acţiuni de sprijin din partea NATO şi UE pentru realizarea standardelor de integrare, afirmă comandorul Stelian Teodorescu. El remarcă faptul că la nivelul UE şi la nivelul NATO s-au intensificat acţiunile, s-au dezvoltat iniţiativele de reluare a negocierilor între Serbia şi Kosovo. Cu toate acestea, nu s-au realizat nici un fel de progrese în procesul care să conducă la recunoaşterea Kosovo că stat.

1332 afișări

Comandorul Stelian Teodorescu aminteşte şi de blocarea aderării la UE a Albaniei şi Macedoniei de Nord de către Franţa.

Redăm mai jos ideile exprimate de specialistul MAS:

- Dacă în perioada anterioară, anul acesta, autorităţile de la Skopje au acceptat schimbarea denumirii şi realizarea condiţiilor impuse pentru a înainta în procesul de integrare în structurile europene şi euroatlantice în relaţia cu Grecia, schimbarea denumirii în Macedonia de Nord, iată că în dată de 17 octombrie preşedintele Franţei închide procesul, cel puţin pentru o perioadă de timp limitată, procesul de integrare a Albaniei şi Macedoniei de Nord, lăsând să se înţeleagă că toate negocierile se vor relua în anul următor.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mas,
dezbatere

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici