MONITORUL APĂRĂRII | Rusia şi Belarus exprimă îngrijorare privind intensificarea activităţilor militare NATO

Rusia şi Belarus vor îmbunătăţirea relaţiilor cu Alianţa Nord-Atlantică, dar exprimă îngrijorare în legătură cu intensificarea activităţilor militare NATO în apropierea frontierelor, conform miniştrilor de Externe din cele două ţări, Serghei Lavrov şi Vladimir Makei.

12300 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia şi Belarus exprimă îngrijorare privind intensificarea activităţilor militare NATO

BREAKING: Rusia şi Belarus exprimă îngrijorare privind intensificarea activităţilor militare NATO

"Am evaluat aproape în totalitate situaţia de pe continentul european şi din zona euro-atlantică. Suntem îngrijoraţi de intensificarea activităţilor NATO la care am asistat recent în apropierea frontierelor noastre, în principal în zona ţărilor baltice şi Poloniei", a afirmat minsitrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, administraţiile din Rusia şi Belarus cred că suplimentarea capabilităţilor NATO în apropierea frontierelor celor două ţări este distructivă. "Aceste activităţi subminează încrederea şi înţelegerea reciprocă în Europa, conducând la fragmentarea spaţiului de securitate european", a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

"Am convenit să continuăm identificarea de modalităţi pentru îmbunătăţirea relaţiilor (cu NATO -n.red.), în conformitate cu prevederile documentelor semnate la nivel înalt în anii 1990, la sfârşitul Războiului Rece", a spus Serghei Lavrov.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici