MONITORUL APĂRĂRII | Rusia vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, dar „nu va plânge” dacă nu se va întâmpla acest lucru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Statele Unite, dar Moscova "nu va plânge" dacă Washingtonul refuză acest lucru, a anunţat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

459 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, dar „nu va plânge” dacă nu se va întâmpla acest lucru

Rusia vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, dar "nu va plânge" dacă nu se va întâmpla acest lucru

"Preşedintele rus speră la ce este mai bun. Ar vrea să se termine cea mai profundă criză a relaţiilor bilaterale. A spus acest lucru în mod repetat. Această intenţie rămâne, dar, în acelaşi timp, nu va plânge nimeni dacă nu vedem reciprocitate din partea Washingtonului", a declarat Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Reprezentantul Kremlinului a atras atenţia că Moscova intenţionează să adopte măsuri simetrice dacă Washingtonul impune noi sancţiuni. "Să nu anticipăm evenimentele. Vom face ceea ce preşedintele Rusiei face mereu: urmărirea intereselor ţării noastre. Să aşteptăm să vedem ce se întâmplă; vom fi ghidaţi doar de interesele Rusiei", a subliniat Dmitri Peskov.

Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni antiruse peste câteva săptămâni, după ce a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Marea Britanie. În replică, Anton Siluanov, ministrul rus de Finanţe, a avertizat că Rusia va continua diminuarea investiţiilor în active financiare din Statele Unite, dar nu intenţionează închiderea companiilor americane de pe teritoriul rus.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici