MONITORUL APĂRĂRII | Superioritatea militară a Statelor Unite s-a erodat "periculos". Avertismentul experţilor în securitate

Statele Unite menţin rolul de principală putere la nivel mondial, dar superioritatea militară s-a erodat "periculos" în domenii esenţiale, arată un raport elaborat de experţi independenţi la cererea Congresului SUA.

3128 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Superioritatea militară a Statelor Unite s-a erodat "periculos". Avertismentul experţilor în securitate

Experţi: Superioritatea militară a Statelor Unite s-a erodat "periculos" în multe domenii-cheie. Există provocări urgente

"Rolul global pe care Statele Unite îl joacă de multe generaţii rămâne pe o bază de putere militară fără egal. Cu toate acestea, marja de superioritate militară s-a diminuat profund în multe domenii-cheie. Există provocări urgente care trebuie abordate dacă Statele Unite vor să evite efecte negative de durată asupra securităţii naţionale", se arată în raportul elaborat de Comisia Strategiei de Apărare Naţională, care a primit de la Congres sarcina de a analiza strategia de securitate a Administraţiei Donald Trump.

"Securitatea şi bunăstarea Statelor Unite sunt expuse unor riscuri mai mari decât în ultimele decenii. Superioritatea militară a Americii s-a erodat, ajungând la un nivel periculos", se arată în raport.

Statele Unite se confruntă cu ameninţări asimetrice în ţări precum Irak sau Afganistan, cu modernizarea capabilităţilor militare ale Rusiei şi Chinei, dar apar provocări şi din partea unor naţiuni precum Coreea de Nord şi Iran.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici