Moon Jae-In: Donald Trump îl apreciază pe Kim Jong-Un şi doreşte să îi îndeplinească dorinţele

Preşedintele american Donald Trump doreşte ca liderul-nord coreean Kim Jong-Un să ştie că îl apreciază şi că îi va îndeplini dorinţele, a declarat duminică preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, la o zi după ce l-a întâlnit pe Trump în cadrul summitului G20, relatează Reuters.

1701 afișări
Imaginea articolului Moon Jae-In: Donald Trump îl apreciază pe Kim Jong-Un şi doreşte să îi îndeplinească dorinţele

Moon Jae-In: Donald Trump îl apreciază pe Kim Jong-Un şi doreşte să îi îndeplinească dorinţele

Preşedintele sud-coreean a declarat că a fost rugat de Donald Trump să transmită mesajul.

„Mesajul este că preşedintele Donald Trump are o părere foarte bună despre liderul Kim. Aşadar, am fost rugat să îi transmit lui Kim Jong-Un că Trump doreşte să implementeze acordul dintre cei doi şi că îi va îndeplini toate dorinţele”, a declarat Moon Jae-In.

Donald Trump şi Kim Jong-Un au avut o întâlnire bilaterală în luna iunie, în Singapore. Preşedintele american a transmis că cel mai probabil va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-Un în luna ianuarie sau februarie.

„Ne înţelegem foarte bine. Avem o relaţie bună”, a declarat Donald Trump la întoarcerea de la summitul G20 din Argentina. De asemenea, preşedintele american a anunţat că la un moment dat îl va invita pe Kim Jong-Un în Statele Unite.

Oficialii de la Casa Albă au emis duminică un comunicat, în urma întâlnirii dintre Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping, în care se menţionează că cele două ţări vor coopera cu Kim Jong-Un pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

De asemenea, Donald Trump şi Xi Jinping au fost de acord asupra faptului că există un progres semnificativ în ceea ce priveşte situaţia din Coreea de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici