Moscova: Afirmaţiile privind implicarea forţelor ruse în estul Ucrainei ţin de paranoia

Afirmaţiile autorităţilor ucrainene privind implicarea forţelor speciale ruse în evenimentele din estul ţării seamănă cu "paranoia", a declarat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

1071 afișări
Imaginea articolului Moscova: Afirmaţiile privind implicarea forţelor ruse în estul Ucrainei ţin de paranoia

Moscova: Afirmaţiile privind implicarea forţelor ruse în estul Ucrainei ţin de paranoia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem foarte miraţi la Ministerul Apărării de afirmaţiile şefului serviciilor de securitate ucrainene potrivit căruia unităţi ale forţelor speciale ruse sunt implicate în evenimentele din sud-estul Ucrainei", a declarat Şoigu.

"Aceste afirmaţii seamănă cu paranoia", a adăugat el, citat de agenţiile de presă.

"Este dificil de căutat o pisică neagră într-o cameră întunecată, mai ales atunci când aceasta nu există. Este cu atât mai mult o prostie cu cât această pisică este inteligentă, îndrăzneaţă şi amabilă", a declarat el, potrivit agenţiei Interfax.

Această ultimă frază ambiguă face referire la sintagma "oameni amabili" sau "oameni verzi", cu care au fost desemnaţi bărbaţii înarmaţi, foarte bine echipaţi şi organizaţi, în uniformă dar fără semne de apartanenţă naţională, care au preluat controlul, la sfârşitul lui februarie, asupra locurilor strategice din peninsula Crimeea, înainte de alipirea sa la Rusia.

Moscova nu a recunoscut niciodată explicit că aceşti bărbaţi sunt militari ruşi, aşa cum afirmă numeroşi observatori, precum şi Kievul şi occidentalii.

Autorităţile ucrainene au afirmat că insurecţia prorusă din regiunile din estul ţării este orchestrată de aceeaşi bărbaţi înarmaţi neidentificaţi, o suspiciune exprimată şi de oficialii occidentali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici