Moscova denunţă impunerea de către SUA a unor noi sancţiuni asupra unor firme şi persoane din Rusia

Moscova a catalogat drept ostilă acţiunea SUA de a include noi companii şi persoane din Rusia pe lista de sancţiuni introduse ca urmare a rolului jucat de Moscova în conflictul din estul Ucrainei şi pentru anexarea regiunii Crimeea, scrie Reuters.

617 afișări
Imaginea articolului Moscova denunţă impunerea de către SUA a unor noi sancţiuni asupra unor firme şi persoane din Rusia

Moscova denunţă impunerea de către SUA a unor noi sancţiuni asupra unor firme şi persoane din Rusia (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Într-un comunicat al Trezoreriei americane se anunţă impunerea de sancţiuni asupra a şapte oameni de afaceri ruşi, şase dintre aceştia fiind directori în cadrul Bank Rossiya sau instituţii afiliate - ABR Management şi Sobinbank. Trezoreria a catalogat Bank Rossiya drept "banca personală a oficialilor din Federaţia Rusă".

Autorităţile americane au mai comunicat că vor extinde sancţiunile asupra mai multor companii şi întreprinderi de stat care operează în Crimeea, inclusiv două firme despre care se crede că participă la construirea unui pod peste strâmtoarea Kerci.

Ca urmare a acestei decizii, companiilor şi persoanelor fizice din SUA le este interzis să deruleze relaţii de afaceri cu entităţile supuse sancţiunilor.

Rusia a denunţat noile sancţiuni, catalogându-le drept acţiuni ostile ale Administraţiei Obama şi a anunţat că ar putea extinde lista sancţiunilor împotriva Statelor Unite ca răspuns la decizia Washingtonului, a comunicat adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, citat de agenţia de ştiri Tass.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici