Moscova, îngrijorată de mobilizarea a 290 de paraşutişti americani în vestul Ucrainei: "Prezenţa lor nu va aduce pacea"

Prezenţa unor militari americani în Ucraina "nu va aduce pace" acestui stat, afectat de un conflict între rebelii proruşi şi Guvernul de la Kiev, a apreciat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, după apariţia informaţiei că Statele Unite vor trimite 290 de paraşutişti la Liov.

5465 afișări
Imaginea articolului Moscova, îngrijorată de mobilizarea a 290 de paraşutişti americani în vestul Ucrainei: "Prezenţa lor nu va aduce pacea"

Moscova, îngrijorată de mobilizarea a 290 de paraşutişti americani în vestul Ucrainei: "Prezenţa lor nu va aduce pacea" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţia privind mobilizarea - la Centrul de antrenament Iavorovskii din regiunea Liov (vestul Ucrainei) - a 290 de militari din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtate a Forţelor Terestre ale Statelor Unite, instalate în Italia, ne îngrijorează în mod serios", a reacţionat Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse, citat într-un comunicat.

În opinia lui Lukaşevici, paraşutiştii americani nu vor reuşi să aducă pacea în estul Ucrainei.

"Paraşutiştii americani, împreună cu colegii lor britanici, prezenţi deja în Ucraina, şi instructorii canadieni, care sunt pe cale să ajungă, urmează să-i antreneze pe luptătorii din cadrul aşa-numitei Gărzi Naţionale", a acuzat el.

"Aceste acţiuni ale Statelor Unite încalcă în mod direct înţelegerile convenite pe 12 februarie la Minsk", a denunţat reprezentantul diplomaţiei ruse.

"Este evident că prezenţa unor militari americani în teritoriul ucrainean nu va aduce pace" în estul Ucrainei, unde un armistiţiu fragil este în vigoare începând din 15 februarie, a conchis Lukaşevici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici