Moscova intră în vacanţă. Concediu forţat pentru angajaţii din domeniile neesenţiale din capitala Rusiei

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decretat aproape o săptămână de concediu pentru toată lumea, în perioada 15-19 iunie.

2890 afișări
Imaginea articolului Moscova intră în vacanţă. Concediu forţat pentru angajaţii din domeniile neesenţiale din capitala Rusiei

Moscova intră în vacanţă

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunţat sâmbătă o săptămână „nelucrătoare” în capitala Rusiei, angajaţii din domeniile neesenţiale fiind rugaţi să rămână acasă, deoarece cazurile Covid-19 au atins un maxim în ultimele şase luni.

Decizia marchează o schimbare de ton pentru autorităţile ruse, preşedintele Vladimir Putin insistând în repetate rânduri că Rusia a gestionat pandemia mai bine decât majoritatea ţărilor, potrivit themoscowtimes.com.

"În ultima săptămână, situaţia răspândirii infecţiilor cu coronavirus s-a deteriorat brusc", a spus Sobyanin, după ce oraşul a înregistrat 6.701 infecţii zilnice, cel mai mare număr din decembrie anul trecut.

Primarul Moscovei a adăugat că „mii” de paturi din spitale vor fi destinate bolnavilor cu coronavirus.

"Nu putem să nu reacţionăm la o astfel de situaţie", a spus el. „Pentru a opri creşterea infecţiilor şi pentru a salva vieţile oamenilor, astăzi am semnat un decret care prevede zilele nelucrătoare în perioada 15-19 iunie”.

Ordinul afectează toţi angajaţii din capitala Rusiei, un oraş de 12 milioane, cu excepţia angajaţilor din domeniile esenţiale. Celorlalţi angajaţi li se cere să lucreze de acasă în această perioadă, dar îşi vor păstra în continuare salariile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici