Moscova: Patru militari ruşi au decedat în urma bombardamentelor efectuate de militanţi în Siria

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că patru militari ruşi au murit în urma bombardamentelor efectuate de militanţi în provincia Deir ez-Zor din estul Siriei, informează site-ul postului RT.

3151 afișări
Imaginea articolului Moscova: Patru militari ruşi au decedat în urma bombardamentelor efectuate de militanţi în Siria

Moscova: Patru militari ruşi au decedat în urma bombardamentelor efectuate de militanţi în Siria

Militanţii au bombardat forţele ruse şi siriene, doi consilieri militari ruşi fiind ucişi pe loc, iar alţi cinci militari au fost răniţi, doi dintre aceştia decedând la spital din cauza rănilor suferite.

Forţele siriene şi ruse au contraatacat, ucigând 43 de militanţi şi distrugând şase vehicule, au precizat autorităţile militare de la Moscova.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au atacat trupele ruse şi siriene, ucigând 26 de militari guvernamentali şi nouă ruşi, relatează site-ul postului BBC News online.

Armata siriană a eliberat în noiembrie oraşul Deir al-Zour, însă militanţii Stat Islamic rămân activi în provincie. Partea de est a provinciei este controlată de o Forţele Democratice Siriene, o alianţă de miliţii kurde şi arabe sprijinită de SUA.

Potrivit statisticilor oficiale furnizate de Moscova, aproximativ 90 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa în cursul războiului civil din Siria. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici