Moscova se opune propunerii SUA privind intensificare prezenţei NATO la Marea Neagră/ Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Nu înţelegem ce vor să spună cu asta

Moscova se opune propunerii SUA privind trimiterea mai multor nave NATO în zona Mării Negre pentru a descuraja Rusia şi pentru a asigura trecerea ambarcaţiunilor ucrainene, a informat miercuri Kremlinul, relatează site-ul postului France 24.

1358 afișări
Imaginea articolului Moscova se opune propunerii SUA privind intensificare prezenţei NATO la Marea Neagră/ Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Nu înţelegem ce vor să spună cu asta

Moscova se opune propunerii SUA privind intensificare prezenţei NATO la Marea Neagră/ Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Nu înţelegem ce vor să spună cu asta. Foto: Hepta

Washingtonul a lucrat la un pachet de măsuri pentru intensificarea prezenţei militare a Alianţei în Marea Neagră, în urma conflictului maritim între Moscova şi Kiev, care a avut loc anul trecut.

Măsurile sunt aşteptate să fie dezbătute de miniştrii de Externe ai statelor NATO, în cadrul unei reuniuni de miercuri şi de joi.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că autorităţile ruse percep această propunere ca pe ceva "negativ”.

„Nu înţelegem ce vor să spună cu asta. Situaţia privind Strâmtoarea Kerci este bine cunoscută", a adăugat acesta.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Alexander Gruşko, a declarat pentru presă că planul va duce la "intensificarea riscului militar" în regiune.

„Dacă va fi nevoie să adoptăm măsuri tehnice şi militare, le vom adopta", a declarat acesta, citat de Interfax.

În luna noiembrie, Moscova a reţinut trei nave militare ucrainene şi echipajele acestora în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, incident care a alimentat tensiunile existente deja între cele două ţări. Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014.

"Ne vom asigura că avem capabilitatea de a descuraja o Rusia foarte agresivă", a declarat marţi ambasadorul SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison. Aceasta a adăugat că pachetul a fost elaborat pentru "a asigura trecerea navelor ucrainene prin strâmtoarea Kerci".

Vladimir Putin a declarat deschis că decizia Moscovei de a anexa Crimeea se datorează parţial extinderii NATO în estul Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici