Mossadul va avea un nou director. Cine este David Barnea, noul şef al cunoscutei agenţii de informaţii

David Barnea, în vârstă de 56 de ani, şi în prezent director adjunct al Mossad, îl va înlocui, la începutul lunii viitoare, pe Joseph (Yossi) Cohen în funcţia de top a agenţiei de informaţii din Israel, a declarat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

11739 afișări
Imaginea articolului Mossadul va avea un nou director. Cine este David Barnea, noul şef al cunoscutei agenţii de informaţii

Mossadul va avea un nou director. Cine este David Barnea, noul şef al cunoscutei agenţii de informaţii

Cohen renunţă după mai mult de cinci ani la conducerea Mossad, timp în care a fost implicat în normalizarea relaţiilor dintre Israel şi statele arabe din Golf, acţiuni ce au dus,  anul trecut, la acorduri de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

Barnea, în vârstă de 56 de ani are patru copii şi a lucrat ca şef adjunct din 2019.

Barnea s-a alăturat Mossadului în 1996, servind ca ofiţer de caz. Din 2013 până la numirea sa în 2019 în postul numărul doi al Mossad, el a comandat divizia Tzomet, despre care presa israeliană spune că recrutează agenţi.

Ziarul Haaretz precizează că, în calitate de comandant al lui Tzomet, Barnea era responsabil pentru înrolarea agenţilor împotriva ţintelor prioritare ale Mossad, Iran şi Hezbollah.

Cu câteva luni în urmă, procurorul general din Israel îngheţase numirea spunând că ar trebui ca acesta să aibă loc după instalarea un guvern cu capacităţie depline.

Cu toate acestea, procurorul general a declarat luni că în actuala situaţia politică s-ar putea să nu existe un nou guvern până la 1 iunie când Cohen pleacă din funţie.

În consecinţă, el a spus că obiecţia legală ca un guvern de tranziţie case să nu facă numiri majore ar putea fi anulată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici