Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud

Pietro Ferrero, moştenitorul imperiului de producători de dulciuri Ferrero Rocher, care scoate pe piaţă bomboanele Ferrero Rocher, Nutella, Kinder şi Tic-Tac, a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud, la vârsta de 47 de ani.

263 afișări
Imaginea articolului Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud

Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pietro Ferrero şi fratele său, Giovanni, erau moştenitorii uneia dintre cele mai bogate familii din Italia.

Pietro Ferrero a murit în Cape Town, căzând de pe bicicletă în timpul unei curse de antrenament, potrivit reprezentanţilor companiei pe care o conducea. Omul de afaceri era director executiv al Ferrero Group şi un pasionat de ciclism, relatează The Guardian.

Bărbatul era însoţit la momentul decesului de tatăl său, Michele Ferrero, care a transformat compania dintr-o afacere locală într-un imperiu internaţional. Tot el a inventat, în anii '60, produsele Nutella şi Kinder.

Bunicul lui Pietro Ferrero, de asemenea numit Pietro, a fondat afacerea în 1942, furnizând dulciuri pentru magazinul condus de soţia sa, Piera, în Alba, regiune a Piedmontului.

Pentru că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ingredientele pentru dulciuri se găseau cu dificultate, Pietro a decis să exploateze ceva ce Piedmont avea din plin, alunele, inventând o pastă dulce făcută din acestea.

Nepotul acestuia a început să lucreze pentru filiala din Germania a companiei în 1985 şi a obţinut o diplomă în biologie, după care s-a mutat la sediul central al firmei, în Alba.

În 1992, el a preluat conducerea operaţiunilor ale diviziei europene a Ferrero Group.

Ministrul italian de externe, Franco Frattini, l-a descris pe Ferrero ca un om de afaceri "excepţional de talentat, înzestrat cu o viziune strategică şi o sensibilitate profundă", aducând beneficii economiei italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici