MOTIVUL pentru care Vladimir Putin nu doreşte să se întâlnească cu Donald Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că politica abordată de Statele Unite reprezintă un obstacol pentru organizarea unei întrevedere cu omologul său american Donald Trump, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2881 afișări
Imaginea articolului MOTIVUL pentru care Vladimir Putin nu doreşte să se întâlnească cu Donald Trump

MOTIVUL pentru care Vladimir Putin nu doreşte să se întâlnească cu Donald Trump

Donald Trump a anunţat în luna martie că cei doi lideri se vor întâlni în curând.

Putin a declarat luna trecută că summit-ul încă nu este posibil, relaţiile deja fragile fiind destabilizate în urma disputei privind Siria şi fostul spion rus otrăvit în oraşul britanic Salisbury.

Întrebat de postul ORF de ce această întâlnire este atât de dificil de aranjat, Putin a afirmat că politicile Statelor Unite reprezintă un obstacol.

Liderul de la Kremlin va efectua marţi o vizită oficială în Austria.

Preşedintele de la Casa Albă se află sub presiune din cauza investigaţiilor consilierului special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Atât Donald Trump cât şi Vladimir Putin neagă orice acuzaţie.

"În una din ultimele noastre discuţii, Donald a afirmat că este îngrijorat de posibilitatea declanşării unei noi curse a înarmărilor. Sunt complet de acord cu el", a declarat Vladimir Putin, menţionând din nou retragerea Statelor Unite din Tratatul rachetelor antibalistice (ABM) în 2002.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici