Motivul SFÂŞIETOR pentru care un veteran de război s-a târât până la linia de sosire a unui maraton. Spectatorii, uimiţi de ce s-a întâmplat în faţa lor, au filmat toată scena | VIDEO

Un fost marinar american, pe nume Micah Herndon, a refuzat să abandoneze cursa în timpul Maratonului de la Boston, după ce corpul lui a cedat, şi s-a târât câteva sute de metri până la linia de sosire în aplauzele spectatorilor uimiţi.

1937 afișări
Imaginea articolului Motivul SFÂŞIETOR pentru care un veteran de război s-a târât până la linia de sosire a unui maraton. Spectatorii, uimiţi de ce s-a întâmplat în faţa lor, au filmat toată scena | VIDEO

Motivul SFÂŞIETOR pentru care un veteran de război s-a târât până la linia de sosire a unui maraton. Spectatorii, uimiţi de ce se întâmplă în faţa lor, au filmat toată scena | VIDEO

După terminarea cursei, veteranul a dezvăluit că şi-a făcut o promisiune că va trece linia de sosire, indiferent de locul pe care se va clasa. Totodată, el alerga şi pentru doi marinari americani, victime ale războiului în Afganistan. În total, el a alergat toată distanţa maratonului (de aprximativ 42 de kilometri) în 3 ore şi 38 de minute.

Înainte de cursă, Herndon a declarat presei: „Alerg în memoria lor (a colegilor). Ei nu mai sunt aici, însă eu sunt şi sunt în stare să termin cursa. Sunt norocos că am toate membrele intacte. Încă pot fi activ şi mă alimentez cu ideea că pot să fug. Unii dintre noi nu mai pot face acest lucru”.

În timp ce mergea pe genunchi şi coate către linia de sosire, fostul marinar repeta, cu voce tare, numele celor doi colegi căzuţi la datorie, cu scopul de a-şi aminti motivul pentru care a intrat în această cursă.

În urma gestului său, internauţii au început să îl laude pe reţelele sociale precum Twitter şi Facebook. De asemenea, videoclipul în care el mergea pe coate şi genunchi a devenit viral pe internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici