Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din răzbunare

Ministrul britanic al Justiţiei, Kenneth Clarke, a avertizat că liderul libian Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scoţia, ca să se răzbune pentru rolul Marii Britanii în operaţiunile din Libia, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

24 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din răzbunare

Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din răzbunare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem un interes deosebit în Maghreb (vestul Africii de Nord), acela este Lockerbie", a declarat Clarke într-un interviu pentru The Guardian. "Poporul britanic are motive să-şi amintească blestemul lui Kadhafi - Kadhafi înapoi la putere, bătrânul Kadhafi caută răzbunare, avem un interes real să prevenim acest lucru", a afirmat lordul cancelar.

Clarke adaugă că rezoluţia ONU nu sprijină o schimbare a regimului, precizând că ocupaţia ar fi o nebunie. Dar remarcile sale sugerează că miniştrii britanici recunosc că acum au un interes de securitate direct pentru înlăturarea lui Kadhafi de la putere.

Libia a fost implicată în atentatul comis în 1988 la bordul unui avion american deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, soldat cu 259 de morţi la bordul avionului şi 11 la sol.

Întrebat dacă publicul ar tolera un răzoi îndelungat, Clarke a declarat: "Avem un sprijin puternic din partea publicului". Acesta "va sprijini participarea noastră atât timp cât este mulţumit că o facem pentru motivele pe care le-am spus şi nu ne îndreptăm spre ocuparea unei alte ţări".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici