Muammar Kadhafi declară că nu are altă alegere decât să lupte până la victorie

Liderul libian înlăturat de la putere Muammar Kadhafi a declarat că nu are altă alegere decât să lupte "până la victorie", într-un mesaj difuzat de postul de televiziune Arrai, cu sediul la Damasc, care a dat asigurări că fostul lider se află în continuare în Libia.

1005 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi declară că nu are altă alegere decât să lupte până la victorie

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este posibil să cedăm Libia colonizatorilor încă o dată", a declarat colonelul Kadhafi, în acest mesaj citit de directorul postului de televiziune, irakianul Michane al-Joubouri.

"Nu ne mai rămâne decât lupta până la victorie şi dejucarea acestei lovituri de stat", a adăugat el, făcând aluzie la noile autorităţi libiene.

"Poporul libian nu are altă alegere decât să învingă această lovitură de stat şi să salveze revoluţia", a continuat el, referindu-se la revoluţia pe care a condus-o el, punând capăt în 1969 regimului regelui Mohammad Idriss al-Senussi.

"Nu putem da petrolul nostru poporului francez", a insistat Kadhafi în mesajul său.

Arrai este un post de televiziune devenit celebru pentru că este ultima instituţie media care primeşte mesaje de la Muammar Kadhafi, căutat după ce rebelii libieni au intrat în cartierul său general de la Tripoli, la 23 august.

Proprietarul său, fostul deputat sunnit irakian Michane al-Joubouri, stabilit la Damasc, dă asigurări că detestă dictatorii, dar apreciază că fostul lider libian reprezintă rezistenţa în faţa ocupaţiei străine a ţării sale.

Joubouri a precizat că postul trebuia să difuzeze duminică sau luni un "mesaj video" al colonelului Kadhafi, dar acesta a fost amânat "din motive de securitate".

El a dat asigurări că fostul lider libian se află încă în Libia. Kadhafi "se află alături de combatanţii şi poporul său, el conduce rezistenţa pe teritoriul libian, nu în Venezuela, Niger sau în alte părţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici