Muammar Kadhafi este "mai rău" decât Saddam Hussein. Fie omoară el, fie va fi omorât

Liderul libian Muammar Kadhafi este "mai rău" decât fostul dictator irakian Saddam Hussein, iar regimul său se va încheia peste câteva zile, afirmă ambasadorul demisionar al Libiei la Liga Arabă.

134 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi este "mai rău" decât Saddam Hussein. Fie omoară el, fie va fi omorât

Muammar Kadhafi este "mai rău" decât Saddam Hussein. Fie omoară el, fie va fi omorât (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Crd că este o chestiune de zile. Din nefericire, mă gândesc că acest lucru va costa scump Libia şi poporul libian, pentru că acest om este capabil de orice", afirmă Abdel Moneim al-Honi într-un interviu acordat ziarului Al Hayat.

"Cred că se vor produce masacre oribile", adaugă diplomatul libian, evocând ipoteza izbucnirii unui război civil.

Potrivit acestui fost membru al Consiliului Comandamentului Revoluţiei Libiene, colonelul Kadhafi a fost tranşant: "fie omoară el, fie va fi omorât".

"Este de departe mai rău decât Saddam Hussein. Cred că Saddam Hussein avea un simţ mai mare al normalităţii, în timp ce Kadhafi nu are nici simţul normalităţii, nici înţelepciune", apreciază al-Honi.

Muammar Kadhafi, aflat la putere de 42 de ani, a promis marţi că va restabili ordinea în Libia, ameninţând cu "o baie de sânge", îndemnându-şi susţinătorii să iasă pe străzi.

Duminică, al-Honi a anunţat că demisionează din funcţia de reprezentant permanent al Libiei la Liga Arabă pentru a se alătura "revoluţiei", denunţând "actele de violenţă împotriva manifestanţilor".

Potrivit diplomatului, Kadhafi plănuise de mai multe ori în trecut "asasinarea regelui Abdallah ben Abdel Aziz" al Arabiei Saudite, precum şi a fostului rege Hussein al Iordaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici