Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să "cureţe" capitala de rebeli

Colonelul Muammar Kadhafi le-a cerut în noaptea de duminică spre luni susţinătorilor săi să "cureţe" capitala de rebeli, care au preluat controlul, de sâmbătă, asupra mai multor cartiere din Tripoli, într-un mesaj sonor difuzat de televiziunea libiană.

235 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să "cureţe" capitala de rebeli

Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să "cureţe" capitala de rebeli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locuitorii din Tripoli "trebuie să iasă acum pentru a curăţa capitala", a declarat colonelul Kadhafi, afirmând că nu "este loc pentru agenţii colonialismului la Tripoli şi în Libia".

"Întoarceţi-vă de unde aţi venit", le-a spus el rebelilor.

Muammar Kadhafi a făcut aceste declaraţii în timp ce rebelii s-au apropiat de centrul oraşului Tripoli, după ce au lansat, de sâmbătă seara, un asalt împotriva capitalei, un bastion al regimului.

În unele cartiere din oraş rebelii au fost întâmpinaţi cu bucurie de locuitori, a declarat un corespondent al AFP.

În pofida succesului aparent al rebelilor, purtătorul de cuvânt al regimului, Moussa Ibrahim, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că "regimul este în continuare puternic şi că mii de voluntari şi soldaţi sunt pregătiţi să se lupte".

Mai multe ţări occidentale şi NATO au apreciat că regimul lui Kadhafi se apropie de sfârşit după un conflict de şase luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici