Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, destituit de la conducerea băncii pe care a fondat-o

Justiţia din Bangladesh a decis marţi destituirea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Muhammad Yunus, din cadrul Grameen Bank, instituţie specializată în microcredite şi al cărei fondator şi director general era.

81 afișări
Imaginea articolului Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, destituit de la conducerea băncii pe care a fondat-o

Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2006, destituit de la conducerea băncii pe care a fondat-o (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Yunus a rămas în postul său fără o bază legală, în consecinţă cererea sa (împotriva destituirii sale) a fost respinsă", a declarat Muhammad Mamtaj Uddin Ahmed, judecător la Înalta Curte din Bangladesh.

"În plus, directorul general este un membru al biroului director al băncii, iar vârsta obligatorie de pensionare pentru membrii biroului director în bănci este de 60 de ani, deci el a depăşit demult vârsta de ieşire la pensie", a adăugat el.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Yunus, în vârstă de 70 de ani, a fost oprit miercuri să îşi mai exercite funcţia de către banca centrală din ţara sa, pe motiv că a depăşit, din anul 2000, vârsta limită de 60 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici