Muniţii ascunse în jucării, descoperite în aeroportul de la Tel Aviv

Doi călători, care au ascuns muniţii în interiorul unor jucării plasate în bagajele lor, au fost arestaţi, luni, la aeroportul israelian Ben Gurion de la Tel Aviv, a anunţat un purtător de cuvânt al aeroportului, citat de AFP.

110 afișări
Imaginea articolului Muniţii ascunse în jucării, descoperite în aeroportul de la Tel Aviv

Muniţii ascunse în jucării, descoperite în aeroportul de la Tel Aviv (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei doi pasageri - un israelian şi o uzbekă - urmau să se îmbarce pentru Taşkent la bordul unui aparat de zbor al Uzbekistan Airways.

Israelianul, în vârstă de 36 de ani, a fost reperat în momentul verificării bagajului de mână. Într-o jucărie, care se prezenta sub forma unui vapor, controlorii au găsit un încărcător cu muniţie. Suspectul a încercat să fugă, însă a fost arestat.

În cursul verificărilor şi investigaţiilor care au urmat acestui incident, gloanţe şi droguri ascunse într-o păpuşă au fost găsite în valiza unei pasagere de naţionalite uzbekă, care, la rândul ei, a fost reţinută, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, nu este vorba despre o operaţiune destinată testării măsurilor de securitate în vederea unui viitor atentat, ci un "caz de drept comun", a adăugat aceeaşi sursă, fără să ofere detalii.

Aeroportul Ben Gurion este considerat drept unul dintre cele mai sigure din lume datorită controalelor de securitate foarte stricte impuse călătorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici