„Muntele ucigaş” din Pakistan: Trupurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti dispăruţi au fost găsite

Trupurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti dispăruţi în urmă cu două săptămâni, pe un munte din Pakistan au fost găsite, relatează BBC.

2339 afișări
Imaginea articolului „Muntele ucigaş” din Pakistan: Trupurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti dispăruţi au fost găsite

„Muntele ucicaş” din Pakistan: Trupurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti dispăruţi au fost găsite

Cetăţeanul englez Tom Ballard şi italianul Daniele Nardi au stabilit contact pentru ultima dată, de pe muntele Nanga Parbat, la altitudinea de 6.300 metri, în urmă cu două săptămâni.

Căutările au fost oprite miercuri, acestea fiind reluate ulterior după ce „siluetele unor persoane” au fost văzute pe un pasaj frecventat de alpinişti. Autorităţile au confirmat că cele două „siluete” erau ale celor doi bărbaţi dispăruţi.

Stefano Pontecorvo, ambasadorul Italiei în Pakistan susţine că alpinistul spaniol Alex Txikon este cel care a găsit cadavrele pe traseul Mummery Spur.

Ballard, în vârstă de 30 de ani, şi Nardi, în vârstă de 42 de ani au luat legătura cu tabăra pentru ultima dată pe 24 februarie. Cei doi alpinişti încercau să ajungă în vârful muntelui Nanga Parbat, al nouălea cel mai înalt din lume.

Pontecorvo afirmă că trupurile celor doi au fost găsite într-un loc greu de accesat, dar se vor lua toate măsurile posibile pentru a recupera cadavrele.

Vârful Nanga Parbat din nordul Pakistanului, cu o altitudine de 8.126 de metri, este cunoscut drept „Muntele ucigaş" din cauza numărului de alpinişti care au murit încercând să-l cucerească.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici