Muntele unde au avut loc ultimele cinci teste nucleare din Coreea de Nord riscă să se prăbuşească din cauza şocurilor seismice repetate

Regimul de la Phenian riscă să arunce în aer muntele Punggye-ri şi să provoace răspândirea radiaţiilor în regiune, avertizează cercetătorul chinez în domeniul nuclear, Wang Naiyan. Muntele respectiv se află în pragul prăbuşirii din cauza şocurilor seismice repetate, în urma testelor nucleare.

17819 afișări
Imaginea articolului Muntele unde au avut loc ultimele cinci teste nucleare din Coreea de Nord riscă să se prăbuşească din cauza şocurilor seismice repetate

Muntele unde au avut loc ultimele cinci teste nucleare din Coreea de Nord riscă să se prăbuşească din cauza şocurilor seismice repetate

Geofizicienii de la University of Science and Technology of China au identificat zona Punggye-ri ca fiind locul unde au fost efectuate cele mai recente cinci teste nucleare.

Cercetătorul Wang Naiyan, de la China Nuclear Society, avertizează că alte detonări ar putea duce la colapsul muntelui. De asemenea, el trage un semnal de alarmă cum că acestea ar putea provoca scurgerea de radiaţii în regiune, inclusiv în China, notează South China Morning Post, preluat de The Independent. Pentru început, riscul cel mai mare există la vârful muntelui, care s-ar putea prăbuşi din cauza dimensiunii bombelor create de regimul nord coreean.

Luni, ambasadorul SUA la ONU a declarat că liderul nord coreean "cerşeşte războiul" şi a cerut "cele mai dure măsuri posibile": Răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată. Reacţia a venit după ce Phenianul a efectuat un nou test nuclear.

"A venit timpul să epuizăm toată măsurile diplomatice, până nu este prea târziu", a afirmat Haley în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU.

Ambasadorul american a transmis un avertisment statelor care întreprind relaţii comerciale cu regimul de la Phenian, argumentând că respectivele state alimentează alimentează ambiţiile nucleare ale Coreei de Nord.

"Războiul nu este niciodată un lucru pe care Statele Unite şi-l doresc. Nu vrem asta, dar răbdarea ţării mele nu este nelimitată. Doar cele mai puternice sancţiuni pot rezolva problema pe cale diplomatică. Acţiunile lui Kim Jong-un nu sunt defensive", a afirmat ambsadorul american.

La rândul său, Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a declarat, marţi, că Statele Unite vor mai primi "pachete cadou" atât timp cât vor continua "provocările şi presiunile" asupra regimului de la Phenian, potrivit

Reuters şi The Independent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici