Mustafa Badreddine, lider marcant al grupării libaneze Hezbollah, a fost ucis la Damasc - FOTO

Gruparea şiită islamistă libaneză Hezbollah a anunţat, vineri, moartea unuia dintre liderii sai marcanţi, Mustafa Badreddine, informează site-ul cotidianului britanic The Guardian.

2118 afișări
Imaginea articolului Mustafa Badreddine, lider marcant al grupării libaneze Hezbollah, a fost ucis la Damasc - FOTO

Mustafa Badreddine, lider marcant al grupării libaneze Hezbollah, a fost ucis la Damasc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Hezbollah a confirmat, printr-un comunicat, că Mustafa Badreddine, despre care se vehicula ca era al doilea cel mai important lider în organizaţie, a fost ucis într-o explozie, în apropierea aeroportului din Damasc.

"A luat parte la cea mai mare parte a operaţiunilor rezistenţei islamice începând din 1982," se mai arată în comunicat, Badreddine fiind descris ca un " mare lider jihadist".

Gruparea islamistă a menţionat că acesta a fost ucis într-o explozie, dar nu a fost încă stabilit dacă a fost vorba de un atac aerian, cu rachete sau bombardament cu artilerie grea.

Anterior, televiziunea libaneză Al-Mayadeen TV, apropiată grupării şiite, a anunţat că Badreddine a fost ucis într-un raid aerian israelian, însă mai târziu a retractat această informaţie.

În 2005, Tribunalul Special pentru Liban l-a pus pe Badreddine sub acuzare pentru asasinarea fostului prim-ministru libanez Rafik Hariri.

Badreddine se afla la Damasc, unde superviza acţiunile grupării libaneze implicată în conflictul civil din Siria, alături de forţele de preşedintele sirian Bashar Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici