Musulman legat la ochi în centrul Parisului: Dacă aveţi încredere în mine, îmbrăţişaţi-mă! - VIDEO

Un musulman legat la ochi i-a rugat pe oamenii care s-au adunat în centrul Parisului pentru a comemora victimele atacurilor teroriste de vineri, să îl îmbrăţişeze, acesta dorind să transmită mesajul că religia sa nu are nimic de-a face cu terorismul, informează site-ul publicaţiei The Independent.

20004 afișări
Imaginea articolului Musulman legat la ochi în centrul Parisului: Dacă aveţi încredere în mine, îmbrăţişaţi-mă! - VIDEO

Musulman legat la ochi în centrul Parisului: Dacă aveţi încredere în mine, îmbrăţişaţi-mă! - VIDEO

Într-o înregistrare video publicată pe internet, un bărbat legat la ochi apare stând în picioare lângă un mesaj scris pe o pancartă, unde pot fi citite cuvintele: "Sunt musulman, dar se spune despre mine că sunt terorist. Am încredere în voi. Voi aveţi încredere în mine? Dacă da, îmbrăţişaţi-mă!"

În înregistrare pot fi văzuţi zeci de curioşi apropiindu-se de bărbat şi îmbrăţişându-l în Piaţa Republicii din Paris, locul unde oamenii aduc omagii victimelor atentatului de vineri seara.

După ce s-a dezlegat la ochi, bărbatul a spus: "Aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru că mi-a oferit o îmbrăţişare. Am făcut acest lucru pentru a transmite un mesaj tuturor".

"Sunt musulman, dar asta nu mă face terorist. Nu am ucis niciodată pe nimeni. Pot chiar să vă spun că vinerea trecută a fost ziua mea de naştere, dar nu am ieşit afară".

"Îmi pare foarte rău pentru toate familiile victimelor. Vreau să vă spun că «musulman» nu înseamnă neapărat «terorist»".

"Un terorist este terorist, cineva care vrea să ucidă o fiinţă umană pentru nimic. Un musulman nu ar face nicodată asta. Religia noastră ne-o interzice".

Înregistrarea video a avut peste zece milioane de vizualizări pe Facebook şi a primit 150.000 de aprecieri în decursul a două zile.

Atacuri desfăşurate de militanţi islamişti, precum şi creşterea numărului de refugiaţi ce caută ajutor în Europa a adus populaţia musulmană din Europa din nou în centrul atenţiei.

După atacurile de la Paris, premierul slovac a susţinut că ţara sa "monitorizerază fiecare musulman", în timp ce Polonia a cerut garanţii de securitate înainte de a accepta refugiaţi.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj de opinie publicat primăvara trecută şi elaborat pe baza răspunsurilor oferite de cetăţenii a şapte ţări europene, Franţa are cea mai bună părere despre adepţii islamului, 74 la sută dintre cei chestionaţi având o opinie favorabilă în ceea ce priveşte comunitatea musulmană.

Potrivit unui anunţ conceput de Consiliul Musulman Britanic în numele a peste 300 de moschei şi grupuri comunitare, "actele barbare ale SI nu au aprobarea religiei islamice, care interzice terorismului şi atacurile asupra oamenilor nevinovaţi". În anunţ oamenii sunt îndemnaţi să îşi unească forţele pentru ca aceste comunităţi să nu se întoarcă una împotriva celeilalte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici