Muzeul Auschwitz îi cere lui Jeff Bezos să elimine cărţile naziste de pe site-ul Amazon

Reprezentanţii Muzeul Auschwitz au cerut directorului executiv al Amazon, Jeff Bezos, să scoată de la vânzare cărţile cu subiecte antisemite de pe site sau scrise de nazişti condamnaţi pentru crime împotriva umanităţii, scrie Deutsche Welle.

829 afișări
Imaginea articolului Muzeul Auschwitz îi cere lui Jeff Bezos să elimine cărţile naziste de pe site-ul Amazon

Sursa foto: Profimedia

Muzeul a catalogat cărţile ca fiind „o propagandă nazistă de un antisemitism agresiv”.

Astfel, muzeul Auschwitz i-a cerut lui Jeff Bezos să scoată de pe platforma globală de vânzare online Amazon cărţile pentru copii din epoca nazistă.

„Propaganda nazistă, plină de urmă, agresiv antisemită este disponibilă pentru vânzare pe Amazon UK. Cărţi ale unui autor ca Julius Streicher pot fi cumpărate pe Amazon. Astfel de volume trebuie scoase imediat”, au scris reprezentanţii Memorialului Auschwitz, vineri, pe Twitter.

Trustul pentru Educarea despre Holocaust (HET) a postat, tot pe Twitter, o declaraţie prin care a cerut fondatorului Amazon să scoată astfel de cărţi de pe site.

Printre cărţile antisemite se numără una pentru copii numită „Ciuperca Otrăvită”, scrisă de Julius Streicher, membru al partidului nazist, în 1938.

Streicher a fost „fondatorul ziarului nazist Der Stürmer”, potrivit declaraţiei HET. „El a fost executat pentru crime împotriva umanităţii. Doar coperta denotă atitudini antisemite şi extremiste”, a conchis sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici