Năpăstuită de pandemie, India este lovită de un ciclon. Şase persoane au decedat FOTO VIDEO

  • În Maharashtra operaţiunile de pe aeroport au fost suspendate timp de trei ore.
  • Ciclonul Tauktae a cauzat decesul a şase persoane.
  • Furtuna a dus în India suspendarea unor eforturi de vaccinare.
760 afișări
Imaginea articolului Năpăstuită de pandemie, India este lovită de un ciclon. Şase persoane au decedat FOTO VIDEO

Sursă foto: profimedia

Ciclonul tropical Tauktae, depistat în marea Marea Arabiei, se deplasează spre nord de-a lungul coastei de vest a Indiei, aducând vânturi dăunătoare, ploi abundente şi posibile furtuni în statul Gujarat.

Ciclonul Tauktae a ucis deja şase persoane. În tot acest timp autorităţile au încercat să evacueze sute de mii de oameni şi au suspendat vaccinările COVID-19 într-un singur stat.
 
Furtuna masivă vine în timp ce India se luptă cu un val devastator de coronavirus iar dunele cauzate de furtună ar putea distruge drumurile şi pot tăia liniile de alimentare vitale pentru vaccinurile şi consumabilele medicale necesare pentru pacienţii bolnavi de Sars-Cov-2.
 
Ciclonul a dus deja la suspendarea unor eforturi de vaccinare şi există un risc mare de transmitere a virusului în adăposturile de evacuare care acum sunt aglomerate. Mii de echipe de salvare din armată, marină şi garda de coastă, împreună cu nave şi avioane, au fost desfăşurate pentru operaţiuni de evacuare.
 
În Gujarat, vaccinările au fost suspendate timp de două zile, în timp ce în Maharashtra, operaţiunile de pe aeroportul internaţional din Mumbai au fost suspendate timp de trei ore.
   
"Este foarte probabil să provoace activităţi de precipitaţii puternice până la extrem de abundente în districtele de coastă Saurashtra şi sudul Gujarat în zilele de 17 şi 18 (din mai 2021). De asemenea, va provoca inundarea zonelor joase din aceste districte de coastă.”, a declarat Mrutunjay Mohpatra, director general al Departammentului Meteor Indian. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici