NASA numeşte un om de ştiinţă, specialist în studierea soarelui, ca şef ştiinţific al agenţiei

NASA a ales un cercetător al soarelui care conduce divizia sa de heliofizică pentru a deveni şeful ştiinţific al agenţiei spaţiale americane.

482 afișări
Imaginea articolului NASA numeşte un om de ştiinţă, specialist în studierea soarelui, ca şef ştiinţific al agenţiei

Sursa foto: MediafaxFoto

Nicola Fox, om de ştiinţă de top în cadrul unei misiuni care studiază soarele, a fost numită administrator asociat al NASA pentru Direcţia de Misiuni Ştiinţifice a agenţiei.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a făcut anunţul luni, prin intermediul unui e-mail adresat angajaţilor. Nelson a lăudat activitatea din trecut a lui Fox în cadrul misiunilor care au analizat soarele şi modul în care vântul solar afectează sateliţii şi planetele.

„Ea a avut un rol esenţial în a face acest domeniu complex accesibil publicului. Munca ei acoperă deja atât de multe domenii de importanţă pentru agenţie", a declarat Nelson, potrivit Reuters.

Fox va conduce Direcţia Ştiinţifică a NASA, o unitate cu un buget anual de aproximativ 7 miliarde de dolari, care supraveghează unele dintre cele mai cunoscute programe ale agenţiei, de la cercetarea planetei Marte până la explorarea galaxiilor îndepărtate cu ajutorul Telescopului Spaţial James Webb.

Ea va supraveghea şi grupul de studiu al NASA format în 2022 pentru a ajuta armata americană să detecteze OZN-urile. Fox îi va succeda lui Thomas Zurbuchen, un astrofizician elveţiano-american care a condus direcţia din 2016, înainte de a se pensiona în decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici