NASA scrie istorie. Roverul Perseverance a ajuns pe Marte

Roverul Perseverance al NASA, cel mai avansat laborator de astrobiologie trimis vreodată pe o altă planetă a străbătut joi atmosfera marţiană şi a atins solul marţian în siguranţă, în căutarea urmelor de viaţa microbiană pe Planeta Roşie, relatează Reuters.

1993 afișări
Imaginea articolului NASA scrie istorie. Roverul Perseverance a ajuns pe Marte

Sursa foto: Twitter / NASA's Perseverance Mars Rover

Managerii misiunii de la Jet Propulsion Laboratory au izbucnit în aplauze şi urale în timp ce semnalele radio au confirmat că roverul cu şase roţi a rezistat coborârii şi a ajuns în zona ţintă din interiorul craterului Jezero, locul unui lac marţian acum dispărut.

Vehiculul robot a navigat prin spaţiu aproape şapte luni, parcurgând 472 milioane km înainte de a intra în atmosfera marţiană cu 19.000 km pe oră.

Amartizarea a reprezentat cea mai riscantă parte a efortului de doi ani, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, al cărui scop principal este de a căuta posibile semne fosilizate ale microbilor care ar fi putut trăi pe Marte în urmă cu aproximativ 3 miliarde de ani, când a patra planetă de la soare era mai caldă, mai umedă, oferind condiţii favorabile vieţii.

Două alte misiuni pe Marte sunt planificate pentru a prelua probele şi a le returna NASA în următorul deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici