Naţionaliştii albi au fost confruntaţi de contraprotestatari la protestul din Washington

Dintr-un număr de 400, doar 20 de naţionalişti albi au protestat, duminică, în Washington, la un an după ce la protestele din Charlottesville, Virginia, când o persoană a murit şi astfel au aprins tensiunile rasiale în America, conform CNN.

216 afișări
Imaginea articolului Naţionaliştii albi au fost confruntaţi de contraprotestatari la protestul din Washington

Sursa foto: Twitter

Numărul protestatarilor a fost mai mic decât se aştepta organizatorul, Jason Kessler, cel care a organizat şi protestul de anul trecut, „Unite the Right”. Acesta dă vina pe problemele de logistică şi pe confuzia grupului în ceea ce priveşte transportul. „Oamenilor le este frică să iasă după evenimentul petrecut anul trecut”, a declarat un bărbat. În parc a fost amenajată o scenă cu sistem audio, unde participanţii au stat liniştiţi şi au ascultat discursurile vorbitorilor. Aceştia s-au adresat grupului peste jerbele anti-rasiştilor cu „Naziştii să plece acasă” şi „Ruşine! Ruşine! Ruşine!”.
 
Naţionaliştii albi au părăsit parcul la puţin timp după ce au ajuns, fiind deranjaţi de tunete şi ploaie, dar şi luaţi pe sus în dubele albe.
 
Oriunde s-ar fi dus protestatarii duminică după-amiază au fost confruntaţi de contraprotestatari, care s-au adunat pe tot parcursul zilei şi au participat la o serie de demonstraţii condusă de membrii ai 40 de grupuri anti-rasiste.
 
„Vrem să transmitem tuturor că ne susţinem reciproc”, a spus Maurice Cook, un co-organizator al Marşului pentru Justiţia Rasială, care a organizat contraprotestul „Uniunea Împotriva Urii”, în Freedom Plaza.
 
Kaitlin Moore, în vârstă de 28 de ani, din Frederick, Maryland, a spus către CNN că a participat la contraprotestele din Lafayette Square ca să „arate că nu este în regulă”. A mai adăugat faptul că i s-a părut că este important să se ducă după ce a văzut ce s-a întâmplat anul trecut în Charlottesville. „Nu este normal. Nu vom tolera bigotismul şi ura în Statele Unite”, a adăugat femeia.
 
Kessler şi grupul său au fost întâmpinaţi de contraprotestatari în momentul în care au ieşit din metrou la staţia Foggy Bottom însoţiţi de poliţie. Au pornit către Lafayette Square Park, unde poliţia ţinea grupurile separate.
 
Ulterior, aproximativ 150 de protestatari "anti-fascişti" au efectuat un marş prin centrul Washingtonului, blocând traficul pe mai multe străzi. Poliţia a încercat să limiteze turbulenţele, iar un ofiţer a folosit sprayul cu piper, însă nu s-au utilizat gaze lacrimogene, relatează The Associated Press.
 
În seara de duminică, autorităţile au spus că au fost făcute două arestări pe acuzaţii de asalt asupra unui ofiţer de poliţie.
 
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici