Naţiunile Unite suspendă discuţiile cu Administraţia de la Damasc până pe 25 februarie

Steffan de Mistura, emisarul Naţiunilor Unite responsabil de situaţia din Siria, a anunţat, miercuri seară, suspendarea discuţiilor cu Administraţia Bashar al-Assad până pe 25 februarie, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1480 afișări
Imaginea articolului Naţiunile Unite suspendă discuţiile cu Administraţia de la Damasc până pe 25 februarie

Naţiunile Unite suspendă discuţiile cu Administraţia de la Damasc până pe 25 februarie (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Avem în continuare de lucru, dar vom lua o pauză până pe 25 februarie", a declarat Steffan de Mistura.

Naţiunile Unite încearcă de şase zile să ajungă la reluarea discuţiilor directe între opoziţia siriană şi regimul Bashar al-Assad.

Delegaţiile celor două părţi sunt prezente la Geneva, unde au loc discuţii indirecte.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici