NATO condamnă "actele barbare şi josnice" ale grupării Statul Islamic

Statele membre NATO "condamnă unanim actele barbare şi josnice" ale grupării Statul Islamic, a declarat vineri premierul britanic David Cameron, la deschiderea celei de-a doua zile a summitului Alianţei Nord-Atlantice, la Newport, în Ţara Galilor.

177 afișări
Imaginea articolului NATO condamnă "actele barbare şi josnice" ale grupării Statul Islamic

NATO condamnă "actele barbare şi josnice" ale grupării Statul Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ameninţările acestor terorişti nu vor face decât să sporească determinarea noastră de a ne apăra valorile şi de a învinge" gruparea Statul Islamic, a adăugat Cameron. Londra nu exclude participarea la raiduri aeriene americane în Irak, în condiţiile în care un cetăţean britanic luat ostatic de gruparea Statul Islamic este ameninţat cu execuţia.

Lupta împotriva grupării Statul Islamic urmează să fie abordată la reuniunile organizate pe marginea summitului, în condiţiile în care Washingtonul încearcă să construiască o coaliţie împotriva grupării. 

Tema a dominat dineul şefilor de stat din ţările membre NATO organizat joi seară la Newport.

O reuniune pe această temă, cu participarea reprezentanţilor Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Germnaiei, Italiei, precum şi Turciei, Poloniei, Canadei, Danemarcei şi Australiei a avut loc vineri dimineaţă, potrivit unor surse diplomatice.

Organizaţia teroristă Statul Islamic, responsabilă de numeroase atrocităţi în Siria şi Irak, a revendicat recent decapitarea a doi jurnalişti americani.

Ţările occidentale nu au găsit un răspuns la problemele legate de legalitatea unei eventuale intervenţii internaţionale, a unor eventuale raiduri în Siria, unde preşedintele sirian Bashar al-Assad nu poate fi considerat un partener de către Occident.

Mai multe ţări, printre care Statele Unite şi Franţa, au decis să livreze arme combatanţilor kurzi care participă la ofensiva din nordul Irakului împotriva grupării Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici