NATO consideră că avertismentele lui Vladimir Putin sunt inacceptabile şi contraproductive

Avertismentele preşedintelui Rusiei la adresa aliaţilor NATO sunt inacceptabile, iar declaraţiile lui Vladimir Putin nu ajută la reducerea tensiunilor dintre Moscova şi Occident, se arată într-un comunicat emis, vineri, de Alianţa Nord-Atlantică, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1432 afișări
Imaginea articolului NATO consideră că avertismentele lui Vladimir Putin sunt inacceptabile şi contraproductive

NATO consideră că avertismentele lui Vladimir Putin sunt inacceptabile şi contarproductive

”Declaraţiile Rusiei care vizează aliaţi ai NATO sunt inacceptabile şi contraproductive. Nu vrem un nou Război Rece sau o nouă cursă a înarmărilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, adăugând că sistemele antirachetă ale Alianţei din Europa nu vizează Rusia.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că armata Rusiei are o rachetă invincibilă, care "poate atinge orice zonă din lume", neputând fi oprită de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în Europa şi Asia.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici