NATO denunţă "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi la frontiera rusă

NATO a denunţat marţi "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi de partea rusă a frontierei, amintind că trupe, artilerie şi echipamente ruseşti au fost observate în regiune.

31607 afișări
Imaginea articolului NATO denunţă "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi la frontiera rusă

NATO denunţă "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi la frontiera rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia continuă să destabilizeze Ucraina", a acuzat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sosirea la o reuniune cu miniştrii europeni ai Apărării la Bruxelles.

"Rusia are de ales: Rusia poate fie să participe la o soluţie de pace negociată, fie poate să continue pe drumul care va duce la izolarea sa", a avertizat el.

"Observăm mişcări de trupe, de echipamente, de tancuri, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană moderne", a precizat Stoltenberg.

"Este o consolidare militară foarte gravă (...) atât în Ucraina, cât şi de partea rusă a frontierei" şi a fost constatată de NATO, dar şi de surse de la faţa locului, precum "jurnalişti independenţi" sau observatori internaţionali din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a adăugat el.

"Aceasta este o încălcare a acordului de încetare a focului şi cerem Rusiei să îşi retragă forţele din estul Ucrainei şi să respecte acordul de la Minsk", încheiat în septembrie între părţile aflate în conflict, care prevede un armistiţiu şi negocieri de pace, a continuat secretarul general al NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici