NATO îndeamnă Turcia să dialogheze cu Rusia pentru evitarea escaladării crizei

Alianţa Nord-Atlantică este alături de Turcia, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, îndemnând Ankara şi Moscova să evite escaladarea conflictului.

1955 afișări
Imaginea articolului NATO îndeamnă Turcia să dialogheze cu Rusia pentru evitarea escaladării crizei

NATO îndeamnă Turcia să dialogheze cu Rusia pentru evitarea escaladării crizei

"Suntem solidari cu Turcia şi susţinem integritatea teritorială a unui membru NATO", a declarat Stoltenberg după o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic pe tema incidentului produs la frontiera turco-siriană.

"NATO va continua să urmărească atent evoluţiile din zona sud-estică a Alianţei. Aşteptăm contacte între Ankara şi Moscova şi facem apel la calmarea situaţiei. Diplomaţia este importantă pentru rezolvarea crizei", a subliniat Stoltenberg.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici